fbpx
  • Owoc aceroli naturalna witamina C

    Filed under Naturalne witaminy
    Gru 14

    Acerola (Malpighia puncifolia) jest rośliną tropikalną, rośnie w Ameryce Środkowej, Południowej, i w Azji głównie w Indiach. Owoc aceroli, ma bardzo ujmujący smak, jest jednym z najbogatszych źródeł naturalnej witaminy C. Swoim kształtem przypomina owoc czereśni lub wiśni, o kolorze intensywnej czerwieni. W owocach aceroli witaminę C odkryto dopiero w 1946 roku. Po badaniach ustalono, że w 100 g tego owocu znajduje się aż 2520 mg witaminy C. Oprócz tego acerola bogata jest w kwas jabłkowy i flawonoidy – należą do nich rutyna oraz hesperydyna. Flawonoidy to związki roślinne, znajdujące się tylko w przyrodzie, które dodatkowo wzmacniają reakcję witaminy C i chronią ją przed rozkładem. Witamina C jest niezbędna białym krwinkom (limfocytom), aby wyłapywać niezdrowe mikroorganizmy i usuwać je z organizmu w procesie fagocytozy. Poza tym z organizmu usuwane są nie tylko patogeny, ale także martwa tkanka. Zapotrzebowanie na witaminę C rośnie wraz ze wzrostem infekcji, która atakuje nasz organizm. Człowiek samodzielnie nie jest w stanie  wytwarzać witaminy C, dlatego też musi być mu dostarczana z pożywieniem. Naturalna witamina C bardzo łatwo  rozpuszcza się w wodzie, natomiast nie rozpuszcza się w tłuszczach. Zbudowany na bazie pożeczki i aceroli, która jest głównym składnikiem, naturalny suplement diety o nazwie fin Xyliacertabs spełnia wszystkie sztywne normy GMP i GAP. Produkt oferowany przez lidera produkującego naturalne suplementy diety, firmę Hankintatukku Oy (AAA) zyskał już kolosalne uznanie na obu półkulach i Japonii. Dziś przedstawiamy go Państwu.  

      >>> ZOBACZ

     

Kalendarz

Wrzesień 2019
P W Ś C P S N
« Sie    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Zapisz się do newslettera

Poinformujemy Cię o nowych produktach i promocjach

Please wait...


Dziękujemy za rejestrację!